lunes, 5 de noviembre de 2012

LES CACERES DE TRESOR


Que son? Son activitats didàctiques en format digital que es caracteritzen per oferir al nen la possibilitat de jugar i aprendre amb les noves tecnologies.
De que tracten? Es tracten d'uns jocs interactius basats en un llistat de preguntes que els nens han de resoldre indagant en una serie d'enllaços proporcionats. Aquests enllaços els porten a diferents pàgines web on trobaran les respostes necessàries per respondre el llistat de preguntes. En molts casos, La cacera finalitza amb una proba final, “La gran pregunta”, la qual han de resoldre a partir dels coneixements adquirits cercant les respostes de les preguntes.
Que beneficis aporta al nen?
Aprèn de manera lúdica. Amb les caceres, els nens posen en pràctica els seus coneixements lectors, matemàtics, assoleixen nous conceptes, augmenten el vocabulari, ...
Li permet treballar al seu ritme.
Afavoreix el treball cooperatiu quan es proposa la investigació en grup.
Posa en pràctica les seves habilitats amb les TIC's.
Aprèn a cercar, seleccionar i valorar la informació que hi ha a internet.
I als docents?
Permet adaptar els continguts i objectius a les necessitats de cada nen.
Permeten treballar pràcticament tot el contingut especificat al currículum.
Hi ha un gran ventall a la red, però, el més interessants es que podem fer les nostres pròpies. Es molt fàcil. Amb l'ajuda de pàgines com http://www.aula21.net/cazas/ajuda.htm les podem crear de manera molt senzilla, però, si voleu un exemple de lo fàcil que és, al final d'aquesta entrada trobareu un enllaç amb la meva pròpia cacera i un tutorial on explic passa per passa com l'he fet.
Son un bon recurs per integrar les noves tecnologies a l'aula.
Permet estalviar molt de material (molt important donada la situació actual).


No obstant, m'agradaria expressar que entre totes les que he trobat a la red, de les que hi ha classificades dins E. I., no he trobat moltes que realment cregui pensades per aquesta etapa, sino més be, per etapes posteriors. Massa text. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario